Σάββατο 21 Μαΐου 2016

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Capoeira στη ΧΑΝΘ (26/05-29/05)

16ο International Cultural Festival De Capoeira στη ΧΑΝΘ

To 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Capoeira και βραζιλιάνικου πολιτισμού ξεκινά στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 26 έως την Κυριακή 29 Μαΐου, στην Χ.ΑΝ.Θ.
Στο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με αποκορύφωμα το Batisado στις 29 Μαΐου, όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί formatura. Δύο από τους παλαιότερους μαθητές θα λάβουν τον υψηλότερο βαθμό στην ιεραρχία. Ανάμεσα τους βρίσκεται και ο πρώτος Έλληνας.
Με καλεσμένους από την Βραζιλία, τη Γαλλία, την Κροατία και την Ελλάδα η ομάδα της Jacobina Arte ενώνεται για ακόμη μια φορά σε ένα φαντασμαγορικό event με πολλές εκπλήξεις και... κορδόνια! 
Η Capoeira είναι τέχνη του Βραζιλιάνικου πολιτισμού που συνδυάζει μουσική χορό, μάχη, ακροβατικά, φιλοσοφία, κουλτούρα και αυτοάμυνα. Είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες πολιτισμικές εκφράσεις που συναντώνται στο χώρο των πολεμικών τεχνών.
Η παρακολούθηση είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ παράλληλα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στα σεμινάρια capoeira, μουσικής και αφρο-βραζιλιάνικων χορών που θα διεξάγονται καθημερινά.

Δείτε εδώ το video από την περσινή εκδήλωση 

Για το Group Jacobina Arte: 
H Jacobina Arte, είναι ένα διεθνές γκρούπ capoeira, με ιστορία 17 περίπου χρόνων και παρουσία σε περισσότερες από 9 χώρες. 
Ο Mestre Pitbull από την Bahia (στην Βραζιλία), ίδρυσε το group με έδρα την Jacobina, το χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και αργότερα στην περιοδεία που έκανε, ίδρυσε σχολές στην Γαλλία, την Γερμανία, την Πορτογαλία, Κροατία, Ινδονησία, Αγγλία, Τουρκία  αλλά και την Ελλάδα η οποία αποτέλεσε την βάση του Group από τα πρώτα του βήματα. 
Ο Mestre Pitbull οργανώνει πολύ συχνά σεμινάρια (Batizado) με πολλούς σημαντικούς καλεσμένους και έτσι τα μέλη του group σε όλον τον κόσμο συναντιούνται και παραμένουν πάντα μια οικογένεια. 

Καλεσμένοι: 
Μestre Girafa, Mestre Grandao, Mestre Samara, Mestre King, Mestre Parafuso, Mestre Kall, Mestre Kiby, Mestre Sorisso, Mestre Chinaxe, Mestra Jo, Contra Mestre Ligeirinho
Professor Montanha, Professor Gaviao, Professor Torneiro, Professor Abada, Professor Caveira, Professora Pipoca, Formado Malandro, Formado Indio, Formado Serpente
Formado Falcao, Formado Robin
Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης
Ν. Γερμανού 1 - Πλατεία ΧΑΝΘ
Tηλέφωνο: (+30) 2316 001 000

Διοργάνωση: 
Mestre Pitbull

Σας περιμένουμε!

ΑΧΕ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου