Σάββατο 21 Μαΐου 2016

"In art Cinema" Αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο στο ΦΙΞ in art (25/05-26/10)

In art Cinema @ ΦΙΞ in art, Ένας νέος Θεσμός της πόλης μας! 

To In art Cinema αναμένεται να καθιερωθεί ως ένας από τους πιο δυνατούς κύκλους εκδηλώσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Δωρεάν προβολές ποιοτικών ταινιών κάθε Τετάρτη από 25 Μαΐου – 25 Οκτωβρίου.
Το In art Cinema  είναι μια διέξοδος προσφέροντας ψυχαγωγία τόσο στους δημότες της Θεσσαλονίκης όσο και στους επισκέπτες της πόλης καθώς είναι μια σειρά υψηλού επιπέδου προβολών, με ελεύθερη είσοδο.

Σκοπός μας είναι να καθιερώσουμε τις Τετάρτες, ως βραδιές ποιοτικού / εναλλακτικού κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο στο χώρο μας. 
Με αφιερώματα, συζητήσεις , παρουσιάσεις και όχι μόνο.

Ο πρώτος Κύκλος του In art Cinema είναι αφιερωμένος στο Γαλλικό Κινηματογράφο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα του Αφιερώματος θα είναι Τρίγλωσσο, Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, και θα γίνονται 2 προβολές κάθε Τετάρτη μια με Αγγλικούς υπότιτλους στις 18:30 και μια με ελληνικούς υπότιτλους στις 20:30
Έτσι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις προβολές περισσότεροι δημότες και επισκέπτες της πόλης(τουρίστες , expats κτλ)

Το πρόγραμμα των προβολών εδώ
https://issuu.com/evanthiastavrou/docs/____________________6_/1

Η έναρξη του In art Cinema θα ξεκινήσει δυναμικά φιλοξενώντας το  FESTIMAJ το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και θα συνεχίσει με επιλεγμένες γαλλικές ταινίες , που θα προβάλλονται παράλληλα  με  την έκθεση του ζωγράφου Χρήστου Πειραλη η οποία θα πλαισιώνει τη δράση αυτή , από τις  25 Ιουνίου έως και τις 25 Ιουλίου.

Τι είναι το Festimaj ?
Το FESTIMAJ  είναι ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2004 στο Meysieu  από τους Gilles Lemounaud και Anne Claude Lumet. Το 2015  το φεστιβάλ διεξάχθηκε σε περισσότερες από 30 χώρες, με πάνω από  120 σημεία προβολών στις 5 ηπείρους αλλά και μέσω ίντερνετ. 

Το FESTIMAJ είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ερασιτεχνών ταινιών μικρού μήκους δημιουργών από 4 έως 30 ετών. Τα φιλμ προέρχονται από όλο τον κόσμο και προβάλλονται σε όλο τον κόσμο. Στη 12η διοργάνωση του φεστιβάλ το 2015 σε πέραν των 45 χωρών , τις ταινίες παρακολούθησαν πέραν των  500 000 θεατών. 

Το FESTIMAJ έχει διαγωνιστικό κομμάτι όπου το κοινό ψηφίζει την καλύτερη ταινία σε κάθε κατηγορία. Πέρα από ένα διαγωνισμό , το Festimaj είναι ένα φεστιβάλ που γιορτάζει την διαφορετικότητα, ένα ταυτόχρονο παγκόσμιο φεστιβάλ δημιουργίας  
Η πρώτη διοργάνωση του FESTIMAJ στην Ελλάδα από το Γαλλικό Ινστιτούτο θα φιλοξενηθεί στο ιn art Cinema  από 25 Μαΐου μέχρι 25 Ιουνίου 2016   
http://www.festimaj.fr/


Διάρκεια 
Από 25 Μαΐου μέχρι 25 Οκτωβρίου 2016

Ωράριο  
18:30 με αγγλικούς υπότιτλους και στις 
20:30 με ελληνικούς υπότιτλους. 

ΦΙΞ in art  
26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό

Περισσότερες πληροφορίες στο inartgo@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου