Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Γεωργία Νταγάκη: Μια φλογερή ερμηνεύτρια στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

 Η Γεωργία Νταγάκη με τη λύρα της είναι ένα θέαμα που κάθε λάτρης της μουσικής δεν πρέπει να χάσει. Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του  Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 , η γνωστή ερμηνεύτρια και λυράρισσα καθώς και η ορχήστρα της μάγεψαν κυριολεκτικά το κοινό της Θεσσαλονίκης που επέλεξε να τους απολαύσει.

Πιο συγκεκριμένα, έχοντας στις αποσκευές της όμορφες μελωδίες, υπέροχα τραγούδια και φυσικά τη λύρα της, η Γεωργία Νταγάκη για άλλη μια φορά μας ταξίδεψε με τη βελούδινη φωνή της.

Η ερμηνεία της Γεωργίας Νταγάκη χαρακτηρίζεται από μια μεγαλοπρέπεια και μια κρυστάλλινη αλήθεια. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ταξιδέψαμε σε σύγχρονα μουσικά ακούσματα και έντεχνα μονοπάτια. Μια καρδιά που «δε λέει να μάθει κι όλο κάνει το «ίδιο λάθος», έγινε «Σύννεφο» για να μας οδηγήσει στη συνέχεια σε νέα και παλιά τραγούδια με σταθερή πυξίδα τα διασκευασμένα τραγούδια, με τον ροκ – παραδοσιακό ήχο που τη χαρακτηρίζει, αλλά που παράλληλα καταφέρνει πάντα να συγκινεί και να  ψυχαγωγεί βαθιά το  κοινό. Έπειτα ο αέρας άλλαξε πορεία και κατευθυνθήκαμε προς πιο κρητικά ακούσματα. Η λύρα της Γεωργίας Νταγάκη παίρνει τότε φωτιά, μεταμορφώνεται σε σύμβολο και η γοητευτική ερμηνεύτρια χοροπηδά και παίζει σαν παιδί με μια αξιοθαύμαστη σκηνική παρουσία, η οποία κυριολεκτικά ξεσηκώνει το μουσικόφιλο κοινό.

Από τη συναυλία της Νταγάκη δεν έλειπαν τα ευχάριστα σύντομα διαλείμματα κατά τη διάρκεια των οποίων τη σκυτάλη έπαιρναν ο ικανός βιολονίστας και τραγουδιστής Μάριος Παπούλιας, ο Νίκος Ταβουλάρης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο μαέστρος Λουκάς Καλαντζάκος στα τύμπανα και ο Ρήγας Βόργιας στο μπάσο, ενώ καθ όλη τη διάρκεια της συναυλίας οι καλλιτέχνες αντάλλασσαν αστειάκια και φιλοφρονήσεις. Τον ήχο επιμελήθηκε ο Άγγελος Πετκίδης.

Το  κοινό της Θεσσαλονίκης αγκάλιασε τη συναυλία της Γεωργίας Νταγάκη και ανταποκρίθηκε στο μουσικό της κάλεσμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από ακραιφνές πάθος, αστείρευτη ενέργεια αλλά και νοσταλγική αλήθεια, στοιχεία που τη διακρίνουν σε κάθε της ερμηνεία και τα οποία συμβάλλουν στην αναγνωρισιμότητα και την επιτυχία που απολαμβάνει δικαίως η κρητικής καταγωγής καλλιτέχνις.

Κριτική: Iωαννίδης Ευθύμιος

Φωτογραφίες: Στέλλα Πέρπερα

Δημοσιεύτηκε
31/08/2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου